Incompany training

Verbindend communiceren

Home » Alle trainingen » Verbindend communiceren

Incompany training Verbindend communiceren

Zeg eens eerlijk: is jouw communicatie puur op de inhoud gericht, of staat ook de relatie met teamgenoten centraal? In het eerste geval functioneert het alles wellicht prima, omdat jullie de hoognodige informatie uitwisselen. Maar communicatie heeft veel meer potentieel! Door ook de verbinding met collega’s centraal te zetten, til je (team)prestaties naar een hoger niveau. En nog een voordeel: het werk wordt er simpelweg veel leuker van. Hoe dat precies zit leren we je in de training Verbindend communiceren.

Zakelijke training over verbindend communiceren: leer hoe je helder je boodschap over kan brengen, terwijl je de onderlinge relatie versterkt

Tijdens de training krijgen jij en je collega’s verbindend communiceren onder de knie. Je ontdekt dat communicatie niet alleen om het uitwisselen van inhoudelijke informatie gaat, maar ook om het versterken van de onderlinge relatie en het teamgevoel. We duiken in thema’s als taal- en woordkeuze, rapport en afstemming. Aan het einde van de training hebben verbindende gesprekstechnieken geen geheimen meer voor jou. Het resultaat? Een sterkere band, een hechter teamgevoel en daardoor een prettige samenwerking en een hogere productiviteit.

Wil jij voortaan ook verbindend communiceren? Dan is deze incompany training perfect geschikt. Onder het kopje ‘Inhoud’ ontdek je wat we precies gaan doen.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • We staan eerst stil bij de huidige stand van zaken: weet je al wat verbindend communiceren is en passen jullie dit al toe?
 • De voordelen van verbindend communiceren passeren de revue: wat levert het op individueel- en teamniveau op?
 • Je komt erachter hoe rapport – de klik of connectie met iemand – de kwaliteit van de communicatie vliegensvlug verbetert.
 • Ook coulance, wederzijds begrip en perspectief nemen komen aan bod. Dit zijn onmisbare technieken in verbindend communiceren.
 • We besteden speciale aandacht aan de invloed van taal- en woordkeuze in de communicatie.
 • Communiceren moet je vooral oefenen. Daarom ga je aan de slag met leuke opdrachten en rollenspellen.
 • Je maakt een stappenplan om voortaan verbindend te communiceren en zo de teamspirit, de productiviteit en het werkplezier te vergroten.
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je weet alles over verbindend communiceren en waarom deze communicatievorm zo belangrijk is op de werkvloer.
 • Je ontdekt wat rapport is, het smeermiddel voor goede communicatie, hoe het precies werkt en hoe je het kunt inzetten.
 • Je bent je bewust hoe belangrijk coulance, wederzijds begrip en perspectief nemen zijn binnen verbindend communiceren.
 • Je kan de juiste taal- en woordkeuze toepassen om tijdens de communicatie de onderlinge relatie te versterken.
 • Er ligt een concreet plan op tafel met praktische stappen om voortaan met meer verbinding te communiceren en dit ook vol te houden.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.