Incompany training

De kracht van lichaamstaal

Home » Alle trainingen » De kracht van lichaamstaal

Incompany training De kracht van lichaamstaal

Het schijnt dat maar liefst 93% van je boodschap overkomt door je non-verbale houding en maar voor 7% door je taalgebruik. Volgens sommigen ligt dit veel genuanceerder. Maar het staat in ieder geval buiten kijf dat je lichaamstaal in grote mate bepaalt welk beeld mensen van je hebben en hoe ze je boodschappen interpreteren. Met lichaamstaal kun je dus veel bereiken. Maar ook – als je er niet goed mee omgaat – veel mee verliezen. Verwarrende lichaamstaal kan zelfs voor behoorlijke misverstanden zorgen. En dat wil je natuurlijk hoe dan ook voorkomen op je werk.

Zakelijke training over lichaamstaal: Een krachtige boodschap bestaat uit goed op elkaar afgestemde verbale en non-verbale communicatie

Het is een bekend beeld: een vergadering waar een deelnemer er onderuitgezakt bij zat. En je hebt vast ook weleens meegemaakt dat de lichaamstaal van een presentator ervoor zorgde dat zijn verder uitstekende verhaal compleet naar de achtergrond verdween.

Erg zonde, want juist met een goede lichaamstaal kun je je boodschap onderstrepen. En jezelf krachtig presenteren. Maar als je niet weet hoe je non-verbaal overkomt, is het ook moeilijk om je lichaamstaal te verbeteren.

Er zit dan dus maar één ding op: hier inzicht in krijgen. Want alleen dan kun je je verbale en non-verbale communicatie optimaal op elkaar aan laten sluiten. En worden je presentaties, gesprekken en onderhandelingen ineens veel effectiever.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • Iedereen weet wel wat lichaamstaal is. Maar niet iedereen weet bijvoorbeeld dat wel 93% van je boodschap overkomt door non-verbale communicatie. Lichaamstaal is dus erg belangrijk. Tijdens deze training vertellen we je er alles over.
 • Als je je geen houding weet te geven, gaat zelfs een ijzersterk verhaal het ene oor in en het andere oor weer uit. Jammer, want dan sloten de verbale en non-verbale communicatie niet goed op elkaar aan. Je ontdekt hoe belangrijk dat is.
 • Welke non-verbale signalen verzend je? Hoe zit dat bij je collega’s? En hoe voel je je door deze signalen? Dat achterhalen we samen via een grondige analyse.
 • Spiegelen – elkaar nadoen – is een effectieve manier om verbinding te maken. Wij laten je zien hoe je dat doet.
 • Lichaamstaal roept niet bij iedereen precies dezelfde associaties op. Het is belangrijk om te weten wat het precieze effect van lichaamstaal is op verschillende mensen.
 • Natuurlijk brengen we het geleerde ook in de praktijk. In uiteenlopende oefeningen en opdrachten leer je hoe je jouw boodschap kunt onderstrepen met je lichaamstaal.
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je leert wat lichaamstaal precies is en hoe het je communicatie beïnvloedt.
 • Je weet welke non-verbale signalen je verzendt en welk effect deze signalen hebben op je verbale communicatie.
 • Je leert wat het verschil is tussen een waarneming en een interpretatie.
 • Je leert hoe je lichaamstaal effectief inzet. En haalt zo meer verbinding, lol en rendement uit je gesprekken.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Enthousiast en professioneel. Het zijn twee omschrijvingen die Paola kenmerken. En die karakteristieken zet ze in bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere kijk en gevoel voor humor helpen helpen daarbij.

Specialisme
Om het leerproces te stimuleren past Paola graag principes uit het breinleren en breinleiderschap toe. Zo wordt het leren versneld én leuker. Het is daarbij voor Paola een sport om zo veel mogelijk diepgang te bereiken. Want er is niets mooier dan resultaat en verbetering halen bij de deelnemers.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.895,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€2.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.