Chat with us, powered by LiveChat

Incompany training

Effectief assertief

Home » Alle trainingen » Effectief assertief

Incompany training Effectief assertief

Het is al bijna vijf uur. Er staat nog van alles op je to do-lijst. En dan vraagt je collega ook nog eens of je wat werk voor hem kan doen. Dat komt helemaal niet uit. Want je hebt al meer dan genoeg aan je eigen taken. Toch besluit je je collega te helpen. Heel aardig natuurlijk, maar toch knaagt er iets. Je wil je eigen werk namelijk ook gewoon op tijd af hebben.

Zakelijke training over assertiviteit: Assertief zijn geeft je kracht en leidt tot bewustere keuzes, meer impact, betere resultaat en een groter gevoel van voldoening

Hoe zorg je ervoor dat je de volgende keer assertiever bent in zo’n situatie? En zo een bewustere keuze maakt? In deze incompany training leer je hoe je op een assertieve en constructieve manier keuzes maakt die in jouw belang zijn. Zo blijf je de baas over je agenda, ben je productiever en werk je met meer plezier. Belangrijk hierbij: op de juiste wijze feedback leveren, je grenzen bewaken en duidelijk je mening geven. Hierdoor leer je hoe je in je kracht kunt staan. En kom je op voor je eigen belangen.

Wil jij ook assertiever en dus effectiever zijn? Dan is deze incompany training echt iets voor jou. Hieronder lees je wat je precies kunt verwachten.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • Door te reflecteren op jezelf en je team, leer je wat de laatste stand van zaken op het gebied van assertiviteit is.
 • Wat is assertiviteit? En waarom is het zo belangrijk? Je ontdekt alle aspecten van assertiviteit en weet hoe deze in je voordeel kunnen werken.
 • Je leert uiteenlopende assertiviteitsstijlen kennen en weet welke stijl het beste past bij een bepaalde situatie.
 • Essentieel bij assertief zijn: weten hoe je goed kritiek en feedback kan geven én ontvangen. Hiermee gaan we aan de slag tijdens de training.
 • Jouw gedrag – assertief of juist niet assertief – beïnvloedt de mensen in je omgeving. Maar hoe precies? Dat gaan we onderzoeken.
 • Je leert met welke gesprekstechnieken en -methodes je assertievere keuzes kunt maken.
 • Je ontdekt welke signalen je afgeeft met jouw manier van communiceren en welk effecten dat heeft op je gesprekspartner.
 • Duidelijke afspraken maken het veel makkelijker om assertief te zijn. Maar hoe maak je zulke afspraken?
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je weet wat assertiviteit is, leert welke zaken daar invloed op hebben en ontdekt wat je kunt bereiken als je assertief bent.
 • Je kent diverse assertiviteitsstijlen en weet wanneer je welke stijl het beste kunt inzetten.
 • Je leert hoe je op een goede manier feedback en kritiek geeft en ontvangt.
 • Je komt erachter welke verbale en non-verbale signalen je geeft en welke effecten deze signalen hebben op je gesprekspartner.
 • Je kunt heldere en concrete afspraken maken met anderen.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Paola

Enthousiast en professioneel. Het zijn twee omschrijvingen die Paola kenmerken. En die karakteristieken zet ze in bij het krachtiger maken van mensen en organisaties. Haar nuchtere kijk en gevoel voor humor helpen helpen daarbij.

Specialisme
Om het leerproces te stimuleren past Paola graag principes uit het breinleren en breinleiderschap toe. Zo wordt het leren versneld én leuker. Het is daarbij voor Paola een sport om zo veel mogelijk diepgang te bereiken. Want er is niets mooier dan resultaat en verbetering halen bij de deelnemers.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.