De werkwijze tijdens onze trainingen

Onze Actief leren-methode

Home » Onze Actief leren-methode

Benieuwd hoe we werken? Maak kennis met onze Actief leren-methode.

Laten we maar met de deur in huis vallen: voor trainingen die lijken op hoorcolleges ben je bij ons aan het verkeerde adres. Onze visie op training en ontwikkeling is net even anders. En daar vertellen we je graag iets meer over.

Wij geloven dat werknemers die tijdens een training actief en praktisch met de stof bezig zijn, het meeste zullen leren. Omdat het hoogste leerrendement ontstaat door een hoge mate van interactie, praktijk en oefenen.

Om die reden hebben we onze Actief leren-methode ontwikkelt. Deze methode passen we toe in de trainingen die wij voor onze klanten organiseren.

Over onze actief leren methode

Wat is de Actief leren-methode

De Actief leren-methode houdt in dat deelnemers veelvuldig zélf aan de slag gaan. Onze trainers wisselen de theorie daarom continu af met praktijkonderdelen. Afhankelijk van het onderwerp kunnen dat opdrachten, rollenspellen, reflectie, intervisie of andere oefeningen zijn. Zo ontstaan snel inzichten en handvatten die men direct kan toepassen.

Daarnaast werken we continu afwisselend qua samenstelling. Er wordt zowel plenair, in subgroepen en individueel gewerkt, afhankelijk van het onderdeel waar deelnemers mee bezig zijn. Dat houdt de energie, het plezier en de betrokkenheid optimaal.

Het einddoel: inspiratie en handvatten

Het einddoel: inspiratie en concrete handvatten

Onze trainingen hebben drie belangrijke doelen. De deelnemers aan onze training moeten na afloop:

  1. Weglopen met concrete handvatten en inzichten;
  2. Geïnspireerd en geactiveerd zijn om hiermee aan de slag te gaan;
  3. In staat zijn om deze zelfstandig toe te passen in hun (werk)praktijk.

Het behalen van deze doelen is natuurlijk allereerst fijn voor de deelnemers. Want zij kunnen dingen anders en beter gaan doen. Maar het is ook waardevol voor de organisatie. Als werkgever wil je natuurlijk graag leerrendement zien uit de investering die je in het personeel doet. Trainingen met de Actief leren-methode zullen dat resultaat opleveren.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.