Incompany training

Effectief complimenteren

Home » Alle trainingen » Effectief complimenteren

Incompany training Effectief complimenteren

Een compliment krijgen is altijd leuk. Ook op de werkvloer. Met een compliment geef je aan dat je de ander waardeert. En dat is heel belangrijk. Toch is niet iedereen altijd even scheutig met het geven van complimenten. Jammer, want het is een kleine moeite en je bereikt er veel mee.

Zakelijke training over waardering: Complimenten op de werkvloer zorgen voor meer zelfvertrouwen, meer werkplezier en betere prestaties

Het is wetenschappelijk bewezen dat een gemeend compliment kan zorgen voor gelukkigere werknemers die meer betrokken zijn bij hun werk. En dus gemotiveerder zijn om de schouders eronder te zetten. Een goed compliment geeft je zelfvertrouwen immers een boost. Kom maar op met die complimenten dus.

Maar bedenk wel: mensen zijn heel gevoelig voor de manier waarop zij complimenten krijgen. En ook niet alle soorten complimenten vallen bij iedereen in de smaak. Zomaar met complimenten strooien heeft dus geen zin.

Benieuwd naar het geheim van effectief complimenteren? In deze incompany training leer je er alles over. Na afloop ben je een volleerd complimentengever. Hieronder lees je wat je precies kunt verwachten.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • Door op jezelf en je team te reflecteren, wordt duidelijk hoe jullie organisatie werk maakt van complimenteren. Gebeurt dat momenteel op een effectieve manier? En hoe waarderen jullie elkaar in het algemeen binnen jullie organisatie?
 • Een goed compliment leidt tot meer betrokkenheid en motivatie van werknemers. In verschillende opdrachten en rollenspellen leer je hoe je zo’n effectief compliment kunt geven.
 • Complimenten zijn er in allerlei soorten en maten. Elk met zijn eigen effect. We laten je ervaren welk type compliment het meest geschikt is in een bepaalde situatie.
 • Mensen hebben uiteenlopende motieven om een doel te halen. Dat heet doeloriëntatie. Voordat je een compliment geeft, moet je eerst weten wat mensen drijft. Als je de doeloriëntatie van je collega’s in beeld hebt, kun je hen namelijk veel effectiever complimenteren.

 

Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je leert hoe je, als werkgever of medewerker, effectief een compliment kunt geven.
 • Je ontdekt wat er allemaal komt kijken bij het geven van een goed compliment.
 • Je bent goed thuis in alle typen complimenten en weet waarvoor je ze kunt inzetten.
 • Je kunt de doeloriëntaties van collega’s achterhalen en weet hoe je hierop in kunt spelen.
 • Met een gericht compliment zorg je ervoor dat medewerkers zich meer gewaardeerd voelen en beter betrokken bij organisatie zijn.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven .door:


Daan

Met een positive, luchtige insteek diepgang mogelijk maken. Dat kenmerkt Daan in de trainingen die hij voor Incompany Trainer organiseert. Omdat ontwikkeling heel leuk moet (en kan) zijn. Die aanpak zorgt ervoor dat trainingen onder Daan zijn begeleiding worden ervaren als leerzaam en plezierig.

Specialisme
Na het afronden van zijn MsC aan de Universiteit van Amsterdam is Daan direct aan de slag gegaan als trainer. Namens Incompany Trainer richt hij zich voornamelijk op de thema’s millennials, positieve psychologie, zelfontwikkeling en performance psychologie.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.895,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€2.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.