Incompany training

Drijfveren ontdekken

Home » Alle trainingen » Drijfveren ontdekken

Incompany training Drijfveren ontdekken

De wereld verbeteren, status verwerven, je creatief ontwikkelen, voor vernieuwing zorgen of financiële zekerheid: het zijn allemaal voorbeelden van drijfveren. Verschillende mensen hebben vaak verschillende drijfveren – oftewel beweegredenen waarom ze iets doen. In een divers team bestaan er dus ook een tal van drijfveren. Het is voor jou als individueel teamlid en voor het team als geheel waardevol om die te kennen. In deze training duiken jullie in jullie eigen én elkaars beweegredenen, zodat jullie persoonlijk én als team kunnen groeien.

Zakelijke training over drijfveren: kom meer te weten over elkaars drijfveren, zodat je jezelf en de ander beter begrijpt, soepeler samenwerkt en beter presteert

Tijdens deze training komen persoonlijke drijfveren aan bod. Zo leer jij je professionele zelf beter kennen, weet je waarom je iets doet en welke werkzaamheden bij je passen. Ook krijgen jij en je collega’s meer inzicht in elkaar, wat het communiceren en samenwerken ten goede komt. Daarna komt de focus te liggen op het teamniveau. Het is namelijk erg waardevol om door de inzet van individuele drijfveren als team meer te bereiken. Hoe je dat in de praktijk doet, daar ga je in deze training mee aan de slag.

Willen jij en je teamgenoten ook profiteren van inzicht in je eigen en elkaars drijfveren? Dan past de training Drijfveren in het team perfect bij jullie. Onder het kopje ‘Inhoud’ lees je wat je tijdens de training leert.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • Jij en je collega’s brengen in kaart wat jullie al weten over drijfveren.
 • We verdiepen ons in de theorie over drijfveren. Wat is een drijfveer? Hoe ontstaan ze en wat is hun invloed?
 • We bespreken de rol van beweegredenen in een individu en een team en waarom het van belang is daar meer inzicht in te krijgen.
 • Je krijgt je persoonlijke set van drijfveren duidelijk in beeld, maar verdiept je ook in die van je collega’s.
 • We gaan aan de slag met de doorvertaling van individuele drijfveren naar drijfveren op teamniveau.
 • Jij en je teamgenoten ontdekken hoe je de drijfveren gebruikt om de samenwerking, werkwijze en communicatie binnen het team te verbeteren.
 • De training eindigt met het bepalen van de next steps. Als team leg je samen vast wat jullie na de training gaan doen om de nieuwe inzichten volledig te benutten.
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je komt alles te weten over drijfveren: wat wordt ermee bedoeld, hoe ontstaan ze en hoe veranderen ze in verschillende fasen?
 • Je ontdekt je persoonlijke drijfveren én die van je collega’s.
 • Je hebt inzicht in de doorvertaling van persoonlijke drijfveren naar een of meerdere drijfveren op teamniveau.
 • Jij en je collega’s weten hoe je de drijfveren kunt inzetten om persoonlijk en als team meer plezier en resultaat uit je werk te halen.
 • Er ligt een stappenplan op tafel om met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan, zodat de onderlinge verbinding, communicatie en samenwerking nog beter wordt.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.