Incompany training

Design thinking

Home » Alle trainingen » Design thinking

Incompany training Design thinking

Lopen jij en je collega’s soms vast bij het oplossen van problemen? Dan kunnen jullie wel een portie creativiteit en innovativiteit gebruiken. Want hoe langer jullie vastlopen, hoe meer de productiviteit en het werkplezier afneemt. Design thinking kan jullie een weg bieden uit deze situatie. Dit is een methode waarbij je op een andere manier leert denken om zo tot een oplossing voor je complexe vraagstuk te komen. Door het combineren van creativiteit, innovatie en oplossingsgerichtheid merk je hoeveel jij en je collega’s in de mars hebben.

Zakelijke training over Design Thinking: Leer hoe je tot waardevolle, creatieve oplossingen en inzichten kan komen door out of the box te denken

In deze training krijg je de handvatten om anders te leren denken. Door Design thinking lukt het jou om op een praktische, creatieve manier tegen problemen aan te kijken. Daardoor los je op een effectieve en innovatieve wijze problemen op en kom jij tot vernieuwende ideeën. Om Design thinking in de vingers te krijgen verdiepen we ons eerst in de theorie, maar daarna gaan we vooral praktisch aan de slag. De focus ligt op de technieken die je kunt inzetten om Design thinking tot een succes te maken. Wanneer het jou lukt om buiten de gebaande paden te denken, levert dat een hoop op: je komt tot concrete, haalbare oplossingen voor wicked problems. Dat zorgt niet alleen voor een hogere productiviteit, maar ook voor meer werkplezier en zelfvertrouwen.

Willen jij en je collega’s de in & outs van Design thinking leren kennen? En jullie werk via deze methode naar een hoger niveau tillen? Volg dan deze training. Onder het kopje ‘Inhoud’ laten we weten wat je precies gaat doen.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • We gaan dieper in op de theoretische kant van Design thinking. Wat houdt het in? Hoe werkt het precies en wat zijn de voordelen van dit denkproces?
 • We behandelen de principes achter Design thinking. Over welke principes gaat het en waarom is het waardevol dat jij ze kent?
 • Je komt erachter waarom creativiteit en oplossingsgerichtheid met Design thinking zijn verbonden.
 • Je leert verschillende technieken om deze nieuwe manier van denken onder de knie te krijgen. Je gaat deze technieken ook oefenen, zodat je ze in de toekomst zelfstandig kunt toepassen.
 • We werken met casussen die zijn gebaseerd op jullie werkpraktijk. Op die manier wordt het nut van Design thinking nog duidelijker en kun je de technieken makkelijker toepassen.
 • We brengen samen in kaart hoe jij en je collega’s Design thinking in de praktijk gaan brengen op de werkvloer.
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je hebt inzicht in de theorie, de principes én de voordelen van Design thinking.
 • Je kent het belang van creativiteit en oplossingsgerichtheid in relatie tot deze methode.
 • Je doet veel praktijkervaring op met Design thinking, zodat je deze techniek in korte tijd internaliseert.
 • Het lukt jou om anders naar problemen en vraagstukken te kijken, zodat je snel adequate en creatieve oplossingen verzint.
 • Je weet hoe je Design thinking op de werkvloer kan toepassen om zo je productiviteit, efficiëntie én werkplezier te vergroten.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.