Incompany training

Positief en reëel denken

Home » Alle trainingen » Positief en reëel denken

Incompany training Positief en reëel denken

Soms nemen je gedachten een loopje met je. Ze blijven maar terugkeren, terwijl je zelf ook wel weet dat je hier niets aan hebt. Of ze zijn onnodig negatief, waardoor je niet aan de slag durft te gaan met dingen die je wel graag wilt doen. Je gedachten kunnen dus veel impact hebben op jou en je stemming.

Zakelijke training over positief en realistisch denken: Ontdek hoe je jouw gedachten voortaan in je voordeel kan laten werken

In deze incompany training leer je hoe je jouw gedachten in je voordeel kunt laten werken. En zo effectiever communiceert met jezelf. We laten je bijvoorbeeld zien hoe je jouw gedachten kunt analyseren. Zijn ze wel realistisch? Waarom ben je ergens positief of juist negatief over? En wat zorgt voor ergernis?

Je zult erachter komen dat veel gedachten niet productief zijn. Gelukkig kun je zulke gedachten omvormen tot positieve gedachten die je wél vooruit helpen. Daardoor groeit je zelfvertrouwen, ga je prettiger met anderen om en verbetert je stemming.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afstemd op jullie situatie.


 • Je ervaart welke impact positieve of negatieve gedachten hebben op je lichaam.
 • We laten je zien welk deel van je hersenen alle gedachten produceert.
 • Je gaat je gedachten uitgebreid analyseren. En gaat hierbij in op gedachten die je in verschillende contexten en situaties hebt.
 • Je leert de RET-methode. Dit betekent Rationele Effectiviteits Training. Hiermee kun je irrationele gedachten op het spoor komen en vervangen door gedachten die wél productief zijn.
 • Je gebruikt de RET-methode voor spannende en stressvolle situaties uit het dagelijkse leven.
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je weet welke negatieve en onrealistische gedachten je hebt. En weet wat zulke gedachten met je doen.
 • Je komt een negatieve gedachtenspiraal sneller op het spoor en weet hoe je hiermee om kunt gaan.
 • Je houdt je gedachten – en dus ook je emoties en gedrag – beter onder controle. Hierdoor ervaar je minder spanning en stress.
 • Je gaat beter om met onverwachte zaken of veranderingen. En kunt hierdoor op een prettige wijze aan de slag met je doelen.
 • Je kent een handige techniek die je zowel op de werkvloer als in je privéleven kunt gebruiken.
Over de trainer

We werken uitsluitend met gespecialiseerde trainers. Deze training wordt gegeven door:


Carlijn

Carlijn heeft ruime ervaring als trainer en coach binnen verschillende grote organisaties in Nederlands. Sinds 2019 organiseert ze ook voor Incompany Trainer verschillende trainingen. De onderwerpen van die trainingen richten zich vooral op de verschillende disciplines van persoonlijk leiderschap.

Trainingen met Carlijn zijn interactief en praktijkgericht. Na het leggen van een theoretisch kader zijn de deelnemers daarom voornamelijk zelf aan de slag met de nieuwe stof. Zo ontstaan razendsnel inzichten en krijgen ze de nieuwe kennis en kunde snel onder de knie. Op die manier zorgt Carlijn voor een optimaal leerrendement voor iedere deelnemer.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.895,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€2.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.