Chat with us, powered by LiveChat

Incompany training

Relax! Ontspannen werken

Home » Alle trainingen » Relax! Ontspannen werken

Incompany training Relax! Ontspannen werken

Werkend Nederland wordt steeds drukker. Het to do-lijstje lijkt vaak wel oneindig. Daarnaast stellen we steeds hogere eisen aan elkaar en vooral aan onszelf. Niet alleen op de werkvloer, maar ook thuis. Niet gek dus dat we steeds meer druk voelen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Tijdens deze incompany training leer je hoe je jouw aandacht volledig kunt richten op de zaken die er echt toe doen. Waardoor je je werk gewoon afkrijgt en tevreden naar huis kunt gaan.

Zakelijke training over relaxed werken: Ervaar meer plezier, meer effectiviteit en een betere vitaliteit in je werk door ontspannen te werken

In deze incompany training leer je hoe jij met druk omgaat, hoe anderen daar een rol bij spelen en hoe je je in verschillende situaties gedraagt. Ook breng je in kaart welke signalen je krijgt als het te druk voor je wordt. Hierdoor kun je sneller reageren op toenemende druk. En er veel beter mee omgaan. Dat is goed voor jou én je werk.  

Daarnaast brengen we je valkuilen in beeld. Hierdoor wordt duidelijk waar je misschien mee moet stoppen. Ook achterhalen we welke zaken jou juist vooruit helpen en energie geven. Na afloop van deze incompany training weet je dus precies hoe – en met welk gedrag – jij ontspannen kunt werken. Natuurlijk gaan we daar ook alvast mee oefenen. En krijg je handige, op maat gesneden tips die je meteen van pas komen op de werkvloer.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • Analyse en reflectie op het huidige niveau van ontspannen werken binnen de groep deelnemers..
 • Het theoretisch kader van ontspannen werken. Wat is het precies en welke factoren zijn allemaal van invloed?
 • Stress in je werk en privé, en de relatie die dat heeft op je mentale gezondheid en de mate van ontspannen kunnen werken.
 • Verschillende energiegevers en energienemers, en wat je kan met de inzichten op dat gebied.
 • Verschillende aspecten van ontspannen werken en maatregelen om dit duurzaam te kunnen doen.
 • Technieken en concrete tools om ontspannen te leren werken, zoals gedachtedumps, een urgentiematrix en bijtijds opladen.
 • Delen van (en oefenen met) concrete technieken, handvatten en tools op het gebied van écht ontspannen werken.
 • Bepalen en vastleggen van de next step vanuit deze training.

Naast deze punten heeft deze training een paar vaste blokken, zoals bijvoorbeeld een plenaire opening, veel ruimte voor praktijkoefeningen, een Q&A en een afsluiting. Daartussen zijn er voldoende pauzes.

Resultaten van de training

We werken in deze training aan de volgende resultaten. Deze kunnen wijzigen op basis van o.a. de duur van de training en jullie behoefte.


 • Je hebt een goed begrip van de theorie over ontspannen werken en welke factoren daarin een rol spelen.
 • Je leert om te gaan met druk en herkent signalen van overbelasting, waardoor je beter kunt omgaan met druk op het werk.
 • Je identificeert je valkuilen en ontdekt welke gewoonten je moet loslaten om ontspannen te werken, voor meer energie en plezier.
 • Je ervaart door je nieuwe kennis en kunde meer mentale rust, meer werkplezier en daarmee meer voldoening en prestaties.
 • Je hebt de kennis en praktische handvatten om ontspannen werken zelfstandig toe te passen in de werkpraktijk.
 • Je hebt een concrete next step voor na de training gedefinieerd.

Voor de training inventariseren we jullie specifieke leerbehoefte. Afhankelijk van de uitkomst kunnen de inhoud en resultaten anders worden ingestoken. Dit stemmen we in samenspraak af.

Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 x 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 x 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
MaatwerkIn overlegMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor een optimaal leerrendement is het essentieel dat de inhoud goed aansluit op jullie sitautie. We zetten daarom voor de training samen een aantal stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Als je enthousiast bent over de offerte gaan we de samenwerking aan. We starten dan met de inventarisatie. Hierin vragen we nog meer uit over jullie situatie en leerbehoefte.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is alles afgestemd? Dan kan de training plaatsvinden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Over de trainer

Deze incompany training wordt gegeven door een van onze gespecialiseerde trainers.


We werken met meer dan gespecialiseerde 20 trainers, ieder met zijn of haar eigen expertise. In de periode voordat de training wordt uitgevoerd maak je uitgebreid kennis met de trainer die jullie training verzorgt. Zo weten we zeker dat hij of zij echt álles weet van jullie situatie en leerbehoefte.

Een selectie van onze trainers vind je hieronder. Wil je alle trainers zien? Bekijk dan dan onze Over ons pagina.

Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7, 2×4 of 3×4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 klantcijfer

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.