Chat with us, powered by LiveChat

Incompany training

Effectief stakeholder management

Home » Alle trainingen » Effectief stakeholder management

Incompany training Effectief stakeholder management

Bijna iedere medewerker heeft te maken met stakeholders. Dit zijn verschillende mensen en partijen die invloed (en belang) hebben op je werkzaamheden. Denk aan klanten, investeerders, collega’s, leveranciers, et cetera. Om goed te functioneren is het belangrijk om de belangen en verwachtingen van al die verschillende stakeholders te managen: dat is stakeholder management. Door effectief stakeholder management zorg jij ervoor dat jij en de stakeholders op dezelfde golflengte zitten, zodat jij zo soepel en effectief mogelijk kan werken.

Zakelijke training over stakeholder management: Manage je stakeholders effectief voor meer impact en resultaat

managen van stakeholders kan echter een flinke uitdaging zijn. Elke stakeholder heeft weer eigen belangen, verwachtingen en ideeën. Jij moet daarvan op de hoogte zijn en daar voortdurend effectief mee omgaan. Hoe doe je dat? Wat gebeurd er als je gaten laat vallen? En wat zijn de voordelen wanneer je het managen wel goed in de vingers hebt? Dat antwoord kunnen we je alvast geven: wanneer je goed omgaat met de belangen en verwachtingen van je stakeholders, zal de productiviteit toenemen, behaal je de bedrijfsdoelstellingen én haal je meer voldoening uit je werk. Daarnaast zal de werkstress verminderen en het werkplezier toenemen omdat je een harmonieuze en veilige werkomgeving creëert. Hoe mooi is dat?

Wil jij je vaardigheden als stakeholder manager verbeteren en genieten van de voordelen van effectief stakeholder management? Dan is deze training de geschikte keuze. Onder het kopje ‘Inhoud’ vertellen we je meer.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • Je brengt de huidige stand van zaken in kaart. Wordt er veel aandacht besteed aan stakeholder management? Wat zijn de resultaten van deze inspanningen?
 • Je leert meer over stakeholder management en de voordelen ervan. Welke kennis en vaardigheden zijn nodig om stakeholders effectief te managen?
 • Je maakt een speelveldanalyse van de diverse stakeholders binnen de organisatie zodat je inzichtelijk krijgt wat de onderlinge verhoudingen zijn en welke communicatievorm het beste is.
 • Je komt erachter welke belangen en verwachtingen stakeholders kunnen hebben en wat dat voor invloed heeft op de organisatie.
 • Je leert welke technieken je kunt toepassen als er weerstand, onbegrip of misverstanden ontstaan met stakeholders.
 • Je ontdekt waarom assertiviteit, organisatie en controle belangrijke termen zijn bij stakeholder management.
 • Je leert concrete technieken en krachtige handvatten zodat jij in de toekomst verschillende stakeholders uitstekend kunt managen.
Resultaten van de training

 We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je hebt de noodzakelijke kennis van stakeholder management en kent alle voordelen van effectief stakeholder management.
 • Je hebt meer inzicht in jouw stakeholders en hun belangen, en het is helder welke invloed de stakeholders hebben.
 • Je weet hoe je assertiviteit, planning en controle kunt inzetten om effectiever om te gaan met jouw stakeholders.
 • Je bezit concrete technieken en praktische tools om in de toekomst met vertrouwen stakeholder management uit te kunnen voeren.
 • Je zelfvertrouwen, mentale veerkracht én resultaten groeien door de kennis en vaardigheden die je tijdens de training hebt opgedaan.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€3.295,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.