Incompany training

Focus en aandacht

Home » Alle trainingen » Focus en aandacht

Incompany training Focus en aandacht

Je kent het wel: je bent een pittig rapport aan het lezen en dan bliept opeens je telefoon. In één klap is alle focus en aandacht verdwenen. Wanneer jij je weer hebt herpakt, spookt opeens door je hoofd dat je nog een verjaardagscadeau voor een vriend moet kopen. Dat zorgt ervoor dat je weer je concentratie verliest. Dat is erg vervelend, want zo bekruipt je het gevoel dat je minder voor elkaar krijgt, omdat je nooit voor langere tijd ergens ongestoord aan kan werken. Gelukkig is werken met focus en aandacht te leren!

Zakelijke training over focus en aandacht: Ontdek hoe concentratie je helpt om productiever te worden en tegelijkertijd meer rust te ervaren

Focus houden betekent dat je weinig aandachtwisselingen hebt. Je gedachten schieten niet van hot naar her, maar blijven gefocust op dat waar je mee bezig bent. Wanneer je dit goed kunt krijg je meer voor elkaar, ervaar je minder stress en juist meer werkgeluk. In deze training leer jij de ins & outs van focus en aandacht. Je krijgt inzicht in de helpende en remmende factoren op het gebied van focus en aandacht, zodat je na de training geconcentreerd en met plezier weer aan de slag gaat. Dat gaat wonderen doen voor je productiviteit.

Willen jij en je collega’s werken aan het vergroten van jullie focus en aandacht? Dan is deze incompany training perfect. Onder het kopje ‘Inhoud’ ontdek je wat je precies kan verwachten.

Inhoud van de training

De punten hieronder geven een indicatie van deze training. Het uiteindelijke programma wordt afgestemd op jullie situatie.


 • We bespreken de huidige stand van zaken: zijn er momenten waarop je wel focus hebt? Wat zorgt voor afleiding? 
 • Je krijgt inzicht in de werking van focus en aandacht in het brein en waarom het belangrijk is hier aandacht aan te besteden.
 • Stap voor stap kom je erachter welke factoren de aandachtwisselingen uitlokken, zodat je ze ook kunt herkennen.
 • Je krijgt tips, technieken en handvatten aangereikt om focus en aandacht te behouden. Je gaat meteen met deze nieuwe inzichten aan de slag, zodat je direct merkt wat het met je doet.
 • We maken concrete plannen aan de hand van inzichten uit de neuropsychologie en gedragswetenschap. Hoe zorg je ervoor dat jij je aan je plannen houdt en jouw nieuwe gedrag doorzet?
 • Tot slot maak jij een plan van aanpak om tijdens je werk met meer focus en aandacht je werkzaamheden te verrichten.
Resultaten van de training

We werken in deze training concreet toe naar de volgende resultaten.


 • Je weet beter hoe je brein werkt en waarom focus en aandacht in je werk zo belangrijk is.
 • Je leert hoe je minder snel afgeleid raakt, zodat je in een kortere tijd meer voor elkaar krijgt. Ook de kwaliteit van je werk zal beter zijn.
 • Je kent verschillende manieren om je focus en aandacht te trainen, zodat het langzaam een gewoonte wordt.
 • Je hebt een plan van aanpak gemaakt met concrete acties waardoor jij voortaan met focus en aandacht kunt werken.
 • Je zult merken dat je stressniveau omlaaggaat en je prestaties en werkgeluk juist omhoog.
Investering en proces

Hebben jullie andere behoeftes of een afwijkende groep deelnemers? We bespreken de mogelijkheden graag.


DuurInvesteringGroepsgrootte
4 uur€1.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
7 uur€1.895,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
2 * 4 uur€2.095,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)
3 * 4 uur€2.995,00 ex. btwMax. 15 (meer in overleg)

Proces voor de training

Voor het leerrendement is het belangrijk dat de training zo goed mogelijk aansluit op jullie situatie. Daarom doorlopen we vóór de training een aantal belangrijke stappen:

 1. Nadat we jullie aanvraag hebben ontvangen plannen we een gesprek in om kennis te maken en om de aanvraag te bespreken. Dat kan zowel digitaal als op locatie. Na het gesprek maken we een offerte voor je op.
 2. Enthousiast over de offerte en gaan we samenwerken? Heel fijn! We sturen je een digitaal inventarisatieformulier op, zodat we nog meer te weten komen over jullie situatie en behoeftes.
 3. Op basis van alle input stemmen we de inhoud van de training af op jullie behoefte. We sturen je een concept programma op zodat je nog eens kan kijken of de inhoud in orde is. 
 4. Is het programma akkoord? Dan kan de training georganiseerd worden. Op de dag zelf is onze trainer ruim op tijd aanwezig om op te bouwen en voor te bereiden.
Onze Actief leren-methode

De werkwijze die gebruikt wordt tijdens een incompany training is erg belangrijk voor het resultaat. Dit kan je verwachten:


Tijdens deze training werken we met onze Actief leren-methode. Dit betekent dat deelnemers in de sessie de benodigde theorie krijgen, maar vooral actief en praktisch met de stof bezig gaan. Zo ontstaan razendsnel inzichten en vaardigheden die deelnemers zelfstandig kunnen toepassen in hun eigen (werk)praktijk.

Door deze manier van werken realiseren we tijdens onze trainingen een optimaal leerrendement. Leren wordt leuker én effectiever. En daar profiteert zowel de werknemer als de werkgever van.

Lees hier alles over onze Actief leren-methode  →

Offerte aanvragen

We sturen je graag een geheel vrijblijvende offerte. Je ontvangt hem binnen 48 uur.

Deze training in het kort

Duur: 4, 7 of 2 * 4 uur


Vanaf: €1.095,00 excl. btw


Groep: Max. 15 (meer in overleg)


Waar: Incompany, heel Nederland

Andere wensen of behoeftes?
We kunnen de training aanpassen.

Willen jij en je collega’s deze incompany training volgen?

Vraag meteen een geheel vrijblijvende offerte aan voor deze training.
Je ontvangt hem binnen 48 uur in je mailbox!

Heb je nog vragen of wil je advies? Onze coördinatoren helpen je graag.

We kwamen al bij meer dan 150 klanten over de vloer. 😍
Dit is hoe zij onze samenwerking ervaren:

Dineke Philipse

Verenigingsmanager, CLC-Vecta

Wij zoeken vaak trainingen die onze leden helpen om te kunnen ontwikkelen. We werken vaak met Incompany Trainer door het brede aanbod en de goede prijsstelling.

Rian van Nuland

Medewerker HRM, Lavans

Incompany Trainer geeft al 2 jaar trainingen aan onze collega’s. Het aanbod is divers en de communicatie is erg duidelijk en snel, zowel voor de training als daarna.

Michelle Oosthuyzen

Eigenaar, Stadsfruit

Wij hebben bij deze partij een training over Complimenteren gevolgd. We hebben een mooie, leerzame en inspirerende dag gehad. De feedback van onze deelnemers was ook erg positief.

Nancy Stevens

Teammanager, IvVW

Incompany Trainer verzorgt regelmatig trainingen bij ons. Het is altijd een fijne partner om mee samen te werken. Snel schakelen, snel contact en ze denken goed met je mee.

Maurits Schuijf

Founder, Shakes on Wheels

We werken vaak samen met Incompany Trainer voor events bij onze klanten. Wij doen dan de catering, zij een of meerdere trainingen. We zijn altijd erg tevreden over hun bijdrage.

Robin van ’t Ruim

Manager, de Balie

Fijne service, snel contact en interessante trainingen. Zo zou ik onze prettige samenwerking met Incompany Trainer beschrijven. Bedankt tot dusver en op naar nog vele jaren!

8,6 waardering

Onze klanten waarderen ons
met een gemiddelde van 8,6.

150+ klanten

We hielpen de afgelopen jaren
150+ klanten door heel NL.

#1 trainers

Onze trainers zijn stuk voor stuk
experts binnen hun vakgebied.

Actief leren

Wij passen ‘actief leren’ toe voor
een optimaal leerrendement.

Peter Houtman

Coördinator

Heb je hulp nodig?

Ben je geïnteresseerd in een van onze incompany trainingen?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag.

  We zijn per mail bereikbaar op welkom@incompanytrainer.nl.
→  We zijn telefonisch bereikbaar op 030 – 227 3623.